NM Skive – Tusen takk!

To år med Norgesmesterskap i Skive er over, og vi i Fredrikstad bueskyttere ønsker å rette en stor takk til alle deltakere, crew, sponsorer, Norges bueskytterforbund, Fredrikstad kommune, Forsvarsbygg, Glasshytta, Humlekjær Archery og ikke minst til egne medlemmer med familier for all positivitet, hardt arbeid, fantastisk bueskyting, økonomisk støtte og velvilje – som til sammen utgjør to fantastiske helger med idrettsglede!

Vi vil også rette en stor takk til et flott samarbeid med Gressvik 03-håndballag med foreldre, som vi hadde på dugnad hele helgen. Vi fikk masse positive tilbakemeldinger både fra dommere og skyttere på innsatsen ”crewet med de lysende t-skjortene” la ned, og både de voksne og håndballjentene utviste godt humør og masse arbeidsvilje. Det hadde ikke blitt det samme uten dem!

Resultatmessig ble det ikke helt full klaff med skytingen for klubben vår, men selv om det ikke ble noen gullmedalje, ble det fire sølv; til førstelaget (Magne, Bård, Lars Erik) i recurve, til Bård (recurve herrer), Celine (recurve damer junior) og Thomas (compound herrer junior), og fire sterke fjerdeplasser; Lars Erik (recurve herrer), Kristin (recurve damer senior), Jan Arne (recurver herrer 50) og andrelaget i recurve (Kristin, Stine, Maria). Fredrikstad bueskyttere hadde 17 skyttere på skytelinjen i helgen, som er det høyeste tallet på en del år, og totalt sett endte klubben som niende beste klubb under arrangementet.  Veldig stilig var det også at begge recurve-lagene kvalifiserte for lagfinalene, og andrelaget var klassens eneste damelag.

I 2017 var det store mengder vann fra oven som bød på litt trøbbel, og i år var det litt utfordringer med vinden under skytingen til pulje 1. Men bueskytterfolket lar seg ikke skremme av verken vann eller vind, og begge årene ble avsluttet med nydelig augustsol på banen ved Fortet, og ved den spektakulære gullfinale-arenaen ved vollgravene og Vindebroa – som seg hør og bør når en har selveste Solkongen som NM-general! Tusen takk alle dere som gjorde NM Skive 2017 og 2018 mulig, (og til dere som ruslet forbi og lot dere interessere og fascinere av idretten vår – bli en av oss – ”treff nye venner!” som det står på NBFs hjemmesider J)!  Tusen takk, og tusen takk for oss!

NM Innendørs 2017

NM Skive 2017 i Fredrikstad, 18-20.august

NM Innendørs markerer avslutningen av bueskytingens innesesong, og fra nå av er fokuset på utendørs-skyting. Det neste store arrangementet i bue-Norge er NM Skive som skal avholdes i jubileumsbyen Fredrikstad i august i år. Det ventes skyttere fra hele landet som samles på Kongsten-området, med Kongsten Fort som fantastisk bakteppe. Arrangørklubben Fredrikstad Bueskyttere er også jubilant i år (60 år), og håper å kunne introdusere bueskytterne for byen vår, og byens innbyggere for bueskyting.

NM Innendørs 2016

11-13.mars 2016 var det Norgesmesterskap i Innendørs bueskyting i Klepphallen i Rogaland, og 13 skyttere pluss familiemedlemmer fra klubben reiste vestover. For noen var dette første NM noensinne – andre hadde mange mesterskap bak seg, og samtlige presterte bra på skytelinjen. Det ble to sølvmedaljer, to bronsemedaljer og mange andre fine plasseringer totalt. Fredrikstad Bueskyttere ble sjette beste klubb av totalt 41 deltagende klubber fra landet over.

1

Foto: Anette Mecham